Nyheter.

I augusti kommer vi hålla i klubbmästerskap

I år är det IGP lydnad.

mer info kommer

endast schäfer 😜Hej på söndagar kl 12 har vi öppen träning.Vi finns på plats att hjälpa er med lite lydnad och det ni vill ha hjälp med samt vi går även igenom sök mm.

VI siktar mot 2022!

Året är snart slut och i och med det vill vi önska alla medlemmar en god jul och ett gott nytt år! I vår har vi lite spännande saker att se fram emot och vi har flertalet kursstarter inom olika grenar. Kolla gärna under fliken Kurser & Anmälan. Det är först till kvarn på de platser som finns!


2021 har varit ett spännande år för team schäfer och vi har fått flera nya medlemmar. Nu hoppas vi att vi kan bli ännu fler till nästa år som vill delta i vår gemenskap! Kram på er! /Team schäfer Kungälv


Julmys hos Helena och Roger

Välkomna på JULMYS söndagen den 12/12 kl 13. Vart vi ska vara beror på hur många vi blir. Som tidigare år tar vi med oss mat efter en lista som kommer snart.Varje hundägare tar med en julklapp för hund 50kr.

Anmäl er i inlägget på facebook. Alla medlemmar är hjärtligt välkomna! /styrelsen

Halloweenlydnaden!

Tack alla för roligt deltagande under halloweenlydnad! Alla presterade väl och pris delades ut bland annat för bästa utklädad!

Röjning

Tack till alla som hjälpt Pang att röja bort sly mm på föreningen. Tillsammans hjälps vi åt och resultatet blir kalas!

Stort tack till alla medlemmar

Styelsen vill rikta ett stort tack till alla medlemmar som ställt upp ideellt den senaste veckan för att få in extrapengar till föreningen.


Riktigt grymt jobbat av er!

Viktig info!

Hej alla medlemmar. Detta gäller alla speciellt städlagen.

Var RÄDDA om våra maskiner och tillbehör. Går något sönder behöver det lagas. Därför måste man säga till någon i styrelsen för att vi ska kunna få det åtgärdat så inte nästkommande städlag behöver komma till trasiga grejor! En olycka händer så lätt! Viktigast är att man ser till att det blir åtgärdat.

Det är allas ansvar!


Ringträning varje söndag!

På Team Schäfer har vi ringträning varje söndag. Detta är gratis för medlemmar. Är du utomstående och är sugen att komma ner och prova på och även träffa oss på föreningen så kostar det 30kr att vara med på ringträningen. Alla med tysk schäfer är välkomna!

Stort grattis!

Den 11 september gjorde tre av våra medlemmar Bh prov och blev godkända. Erika med Goxyland Filippa. Roger med Rocca van Osila’s Hof. Helena med Noordhgårdens Pang. Stort grattis!

Valpträff på föreningen

För en dryg vecka sedan hade Goxylands kennel valpträff på föreningen. Superkul! Vill er schäferkennel hyra in sig för att ha en kennel/valpträff? Kontakta oss för mer information!

Grattis till 3.e placeringen i startklass lydnad!

Ett av klubbens ekipage var iväg till Orust och tävlade startklass i lydnad och slutade på en 3.e placering med 175poäng av totalt 25 startande.

Stort grattis till Linda och Divatorpets Hira!


Är du intresserad av att tävla, har schäfer och vill delta i gemenskapen med att träna, tävla hund- eller bara komma ner och umgås? Alla med tysk schäfer är välkomna till vår gemenskap!

Vi är med i Kungälvsposten

Häromdagen hade vi en journalist på besök nere på föreningen. Detta resulterade i ett jättefint repotage om vår fina förening som vi alla är stolta över! Klicka nedan för att komma till artikeln!


KLICKA HÄR FÖR ATT SE ARTIKELN

Midsommarlunch!

I söndags träffades ett glatt gäng nere på föreningen för midsommarlunch! På menyn stod sill och färskpotatis med ägghalva, gräddfil och gräslök och en sallad. Till efterrätt hade några medlemmar bakat jordgubbstårta som hör midsommar till! Vädret var med oss och det började inte regna förens vi var färdiga! Mycket lyckad tillställning!


Glad midsommar allihopa!

Söndagsträning

I söndags träffades vi igen och det var riktigt bra uppslutning. Nya besökare på föreningen och ringträningen genomfördes. Förutom det var det kursverksamhet, "söndagsfika" och umgänge. Några tränade lydnad. En härlig dag i solen precis som det ska vara

Söndagsträning i värmen!

Under söndagen träffades flera tappra team "schäfare" och tränade tillsammans och hade det gott i värmen. Gemenskap när den är som absolut bäst! Det fina vädret håller i sig som det verkar! Ny vecka med nya tag och nya träningsmöjligheter!

Imorgon är det fredag!

Imorgon är det fredag igen (!). Då tänder vi grillen för dom som vill grilla. Fint väder ska det bli också! Hoppas vi ses nere på klubben så äter vi lite gott, tränar och umgås en stund innan vi tar helg! :)

Uppdaterat med medlemsbilder!

I söndags hade vi medlemsfotografering nere på föreningen där flertalet nya medlemmar förevigades på bild. Superfint väder och bra känsla gav bilderna och nu är våran medlemssida uppdaterad med våra nya medlemmar!


Önskar man använda en bild från dessa medlemsfotograferingar så går dessa att köpa till en kostnad av 300kr/st och hela summan går oavkortat till föreningen (bra va?!) Då kan ni få fina bilder att använda privat på dig och din schäfer och samtidigt göra en god insats där pengarna går till föreningen!

Fotograferingsdags nere på föreningen!

Nu på söndag den 30/5 kör vi vårens/sommarens fotografering med fotograf Linda Andersson (lindaanderssonfoto.se) nere på föreningen. Tanken är att ni som är tillkomna nya medlemmar ska fotograferas för hemsidan och sedan hoppas vi att så många som möjligt dyker upp på ringträningen för det ska nämligen bli fint väder! Tänkte därmed passa på att få lite fina bilder på våra exteriörsschäfrar in action!

Så snygga till er allihopa så ses vi på söndag i finvädret!


Vill man ha bilder privat på sin hund kan man köpa bilderna av föreningen och pengarna går oavkortat till föreningen då fotografen sponsrar föreningen med detta!

Tack till vår sponsor Engelsons!

Vid kursavslutet för vårens valpkurs kunde vi tacksamt dela ut några "goodiebags" från vår sponsor Engelsons postorder. Dessa togs tacksamt emot av deltagarna. Vi är otrolit tacksam för att ni på Engelsons ville sponsra oss på Team Schäfer!

Slut på valpkursen!

I söndags var sista tillfället av vårens valpkurs. Så roligt med så många nya ansikten och nya hundar som kommit till klubben under våren. På söndag drar en allmänlydnadskurs igång. Skynda och anmäl er till de två sista platserna!

Tack till er alla som ställde upp på fixardagen!

I lördags hade vi fixardag på föreningen och vi fick en del ordnat och bland annat så står nu vårat nya redskapsskjul på plats. Extra stort tack till Thomas och Lena som lagt ner tid på att få den på plats!


Alla idella krafter räknas och det är otroligt viktigt att vi ställer upp för varandra och arbetar tillsammans.

Kursstart för allmänlydnad!

I maj kör vi igång en kurs med allmänlydnad på föreningen.

Mer information om denna samt anmälan under "Kurser & Anmälan".

Först till kvarn på de platser som finns! Välkomna med er anmälan!

Fixardag den 24/4!

Nu är det dax för STÄD/fixardag på föreningen Inför vår och sommaren.

Lördag 24/4 kl 10. Vi samlas och delas in i grupper. Vi hoppas att i stort sett alla medlemmar kommer.


VAD SKA MAN TA MED?

  • Kratta
  • Spade
  • Hammare
  • skottkärra (om man kan)
  • Såg
  • Sandpapper. mm

Vi ska gräva,kratta, slipa, skruva göra det jättefint!

Kanske fixa blomlådor och blommor. Om någon vill ta med.

Glöm inte ta med fika och ev att grilla.

Om vi alla hjälps åt så kommer det gå kanon.

VI GÖR DET FÖR OSS !!!! SÅ BOKA OM DET NI PLANERAT OCH KOM.

Vi alla behövsa Vi är ju en idiell förening där alla hjälper :)

Lydnadsträning

Under onsdagen träffades vi några stycken och tränade ihop på bland annat på platsläggning under pågående lydnadsträning. Att träna tillsammans med andra hundar är en viktig del i träningen för att det sedan ska fungera på en tävlingsplats! Vill du vara med och träna eller kanske rent av bara träna på platsläggning medan någon annan tränar? Var inte blyg utan anslut dig i gruppen. Och tveka inte att fråga varandra. På Team Schäfer hjälps vi åt!

Valpkursen har kört igång!

I söndags körde vårens valpkurs igång. Så roligt med nya hundar och nya förare till klubben och att intresse för valpkursen varit så stort att den blev full! Förutom valpkursen i söndags så var vi många som träffades, fikade, umgicks och tränade ihop! Självklart med corona-säkert avstånd!

Sommartid!

NU är klockan äntligen omställd och vi ses som vanligt på våra fasta kvällar klockan 18! Tidigare i veckan träffades vi och tränade och grillade lite korv tillsammans som avslut, och i söndags träffades vi och några nya medlemmar anslöt sig till oss. Det är verkligen jättekul att så många på kort tid fått upp ögonen för vår förening! Tillsammans är vi starka och hjälpas åt att driva vår fina förening framåt! På söndagarna framöver kommer det finnas fika att köpa för en liten slant på föreningen som enkelt betalas genom swish! Bra va?

Söndagsträff med fika och ringträning

I söndags träffades vi på klubben. Vi hade besök av både gamla och nya medlemmar samt även potentiellt nya medlemmar som var nyfikna på vår förening vilket är jättekul! Våran fikagrupp debuterade också med försäljning av kaffe, the, dricka och kakor och annat fikabröd vilket var uppskattat. Intänkterna går till föreningen som gör att vi kan fortsätta satsa och förbättra vår fina anläggning. Några av oss som var där i söndags var med på ringträning medan andra socialiserade sina hundar och några tränade lydnad på stora planen. En trevlig dag i solen helt enkelt!

Söndagar, ringträning!

På söndagar har vi ringträning kl 13. 30kr för icke medlem och gratis för medlemmar. Under dessa träffar finns det möjlighet att köpa fika som fikagruppen ordnar och pengarna går till föreningen (bra va?)

Tisdag den 8 Mars åker vi till Engelsons!

Nu är det dags för shopping och investering av nya sköna skor att ha när vi ska lägga spår, träna och springa runt under ringträningen med våra fyrbenta!

Mer info i facebookgruppen. Är du intresserad av att vara med? Kontakta Anders

Spårträff

I tisdags träffades vi några stycken och spårade i Rollsbo. En mycket trevlig stund i solen. Tanken med spårträffarna nu framöver är att vi ska försöka hålla i det 1 gång i veckan med olika medlemmar som håller i det varje gång.

Årsmötet är avklarat

Då har årsmötet avklarats med corona-distans och vi hälsar Adriana välkommen som ny kassör i föreningen. Helena Nordh blev omvald till ordförande och till valberedningen valdes Roger Nordh på ett år och Linda Andersson på två år.

I övrigt fick vi lapa lite sol kombinerat med kaffe och hembakta bullar och rulltårta. Några av medlemmarna tränade på våra fina planer efter mötet!

Söndagsträff med semlor!

I söndags träffades vi och vi var en par stycken som träffades nere på föreningen och fikade på hemmagjorda semlor som Helena hade gjort. Vi hade även besök av några nya ansikten som var nyfikna på föreningen. Några av oss tränade. Sammanhållning nere på föreningen när den är som bäst!

Söndag den 14/2

På söndag kl 13 träffas vi nere på föreningen och det bjuds på hemmabakade semlor. Hör av dig till Helena Nordh ifall du tänker dyka upp på söndag och är semmelsugen. Givetvis kommer vi träna ihop och hjälpa varandra.

Ses på söndag nere på föreningen!

Planerna skottade

Idag var Helena nere och skottade med traktorn för att vi ska ha planer att träna våra hundar på. Varje ideell kraft är så värdefull för våran förening. Tack Helena!

Viktig information ang städ på vintern!

När vi har våra städveckor är det viktigt på vintern när det kommer snö att åka ner till föreningen relativt omgående för att ta bort snö från tälttaket. Blir snön för tung kommer annars tälttaket att gå sönder- vilket resulterar att vi då inte längre har något tält. Det är allas ansvar att man gör detta om snön kommer på sin städvecka!


Har det kommit snö är det också viktigt att skotta av båda parkeringarna för dessa behövs! Icas parkering får vi bara låna i nödfall. Den är inte för oss. Därför ska vår parkering skottas. Annars om det blir plusgrader och sedan minusgrader igen så fryser det och vi kan inte nyttja parkeringen alls pga snövallen som då blivit en "isvall". Lika viktigt som att klippa gräset på sommaren på planerna är det att ta bort snö på vintern på parkeringen för att slippa parkeringsproblem.

Är det några problem, be om hjälp.

Valp- och Noseworkkurs på ingång!

Ni har väl inte missat att två kurser drar igång nu i vår? Den 11 April kör vi igång med valpkurs på klubben med Roger Nordh som instruktör. Därefter i Maj börjar en kurs i Nosework med Ulrika från Tassalätt som instruktör. Läs mer om dessa kurser under fliken "kurser" där ni även kan skicka in er anmälan!

Spårträff

Tisdag den 26/1 träffades vi några stycken från föreningen och spårade tillsammans på en äng i närheten. En mycket trevlig stund som uppskattades av både två- och fyrbenta. Om en dryg vecka kör vi igen om vädret är okej.

Årets första grillning

Härom veckan drog vi igång med årets första grillning i samband med träning. Efter grillningen bjöds det på lite fika som en av våra medlemmar tog med sig.

Dags för årsmöte 2021!

Ni har väl inte missat kallelsen som gått ut i vår facebookgrupp? Årsmötet hålls på föreningen- givetvis med coronasäkert avstånd. Ni som har facebook ska även ha blivit medbjudna av valberedningen för att ge förslag på ordförande samt valberedning.

Kontakta Linn Fagersson Olander vid frågor gällande detta.

10/1 - 2020

Årets träffar nere på föreningen är igång. I söndags träffades vi och tränade tillsammans och umgicks lite på föreningen.


2020 börjar vi med en ny hemsida!

Efter många turer hit och dit, bilresor, fotografering, redigering, bygga hemsida, samtal mm är den nya hemsidan äntligen i bruk! För att hålla hemsidan uppdaterad är det viktigt att vi alla hjälps åt att hålla den levande. Skicka gärna era bilder, önskemål mm till webmaster@teamschaferkungalv.se

20 December 2020

Innan jul var vi några stycken som träffades och tränade i regnet och drack lite kaffe innan vi styrde åt varsitt håll!

13 December 2020

På lucia träffades vi som kunde nere på föreningen i vårat utetält och hade lite luciafika och pratade hund och hade trevligt. Några eldsjälar tränade.